torsdag 3 december 2009

Julsenap
Stark och lite söt blir den hemlagade senapen. Perfekt till skinkan och julkorven.

Ingredienser
1 dl senapspulver
1 msk vetemjöl
3 msk strösocker
1 krm salt
3/4 dl vatten
1 msk ättikssprit (12 %)
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här
Blanda senapspulver, mjöl, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vatten, ättikssprit och vispgrädde. Koka upp och låt koka 1 min under ständig omrörning. Ta kastrullen från plattan. Vispa senapen med elvisp eller kör med mixerstav så att senapen blir helt slät. Fyll den på små burkar. Låt mogna minst ett dygn innan servering. Förvara i kyl



Tips: Den som vill kan smaksätta senapen t ex med lite konjak eller dragon innan den fylls på burkar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska jag nog prova göra i morron ;0) Monkan

Äh, väx upp! sa...

Har alltid en romantisk föreställning om att jag ska göra massor till julbordet. Senap, inlagda grejer och likörer är några av de saker jag fantiserat om i år... När jag nu fick ett recept och allt kanske man får slå till? :)