Julsenap
Stark och lite söt blir den hemlagade senapen. Perfekt till skinkan och julkorven.
Ingredienser
1 dl senapspulver
1 msk vetemjöl
3 msk strösocker
1 krm salt
3/4 dl vatten
1 msk ättikssprit (12 %)
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Blanda senapspulver, mjöl, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vatten, ättikssprit och vispgrädde. Koka upp och låt koka 1 min under ständig omrörning. Ta kastrullen från plattan. Vispa senapen med elvisp eller kör med mixerstav så att senapen blir helt slät. Fyll den på små burkar. Låt mogna minst ett dygn innan servering. Förvara i kyl
Tips: Den som vill kan smaksätta senapen t ex med lite konjak eller dragon innan den fylls på burkar.
2 kommentarer:
Ska jag nog prova göra i morron ;0) Monkan
Har alltid en romantisk föreställning om att jag ska göra massor till julbordet. Senap, inlagda grejer och likörer är några av de saker jag fantiserat om i år... När jag nu fick ett recept och allt kanske man får slå till? :)
Skicka en kommentar