tisdag 8 december 2009

Julknäcke.

Detta ska jag baka i helgen...



Knäckebröd




20 bröd
• 50 g jäst
• 5 dl ljummet vatten
• 1 tsk salt
• 2 msk olja
• 10 dl grovt rågmjöl
• ca 3-4 dl vetemjöl

• Smula ned jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, olja, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt minst en timme, gärna ett par timmar. Eller låt degen få mogna långsamt i kylskåp i ett dygn. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en assietts storlek, det ska få plats två på varje plåt. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel på rikligt mjölat bakbord. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter i 250 grader. Låt bröden kallna på galler.

Inga kommentarer: