Pepparkaksgrottor
ca 45 minuter
Några nypor pepparkakskryddor och lite lingonsylt och vips så är kafferepsklassikern Hallongrottan redo att ätas också ...
4 dl mjöl
0,75 dl potatismjöl
1 dl Brun Farin
1 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskryddor
200 gram smör
lingonsylt, gärna lite avrunnen
Tillagning
30 kakor
1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ småbrödsformar på en plåt.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kylskåpskallt smör i mindre bitar. Nyp ihop till en smidig deg.
3. Forma degen till en rulle. Skär rullen i mindre bitar. Forma bitarna till kulor och lägg i formarna.
4. Gör en liten grop i varje kula med fingret och lägg i en klick lingonsylt.
5. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna.
2 kommentarer:
Misstänkt likt ett recept jag använt mig av på tasteline...
Det kan det mycket väl vara, har hämtat receptet därifrån!
Skicka en kommentar